Serviciile noastre

 

Apiterapie

Apiterapia este o metodă de prevenire și tratare a problemelor de sănătate prin utilizarea produselor apicole: miere, propolis, polen, păstură, ceară de albine, lăptișor de matcă ș a. Compoziția lor complexă în vitamine (A, B, D, E, K), minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier, siliciu, crom ș a), aminoacizi și bioenzime, le fac foarte utile în tratamentele problemelor de sănătate feminine. Prin utilizarea acestor produse, beneficiem indirect şi de efectele plantelor din care provin, efectul unui produs apicol fiind diferit în funcţie de sursa sa.

 


 

Aromoterapie

În aromoterapie, remediile sunt uleiurile esențiale, obținute din plantele medicinale aromate. Pentru 1 ml de ulei esențial se folosesc sute de grame de plantă, uneori chiar kilograme, de aceea aceste produse sunt foarte eficiente, însă administrarea lor trebuie să fie prescrisă de medic. Uleiurile esențiale de: geranium, bergamotă, lavandă, ylan-ylang, citronella, mentă, busioc, scortișoară, lemon grass, ienupăr, tea tree, grepfruit sunt mereu utile în prevenirea și tratarea problemelor de sănătate feminină. Ele pot fi administrate intern, aplicate pe piele încorporate în prealabil într-o bază uleioasă, sub formă de inhalații, în băi etc.

 


 

Ayurveda

În urma consultațiilor de Ayurveda, strict personalizate, veți înțelege care sunt cauzele fizice și emoționale ale problemelor dvs de sănătate, dar și metodele naturale de îndepărtare a lor. Tratamentele pe care le veți primi cuprind plante medicinale atent selecționate confrom constituției dvs, o dietă echilibrantă, un stil de viață personalizat menit să corecteze disfuncțiile prezente, precum și alte terapii ayurvedice alese în funcție de caracteristicile acestor disfuncții. Tratamentele ayurvedice vindecă blând, profund și durabil și sunt mereu strict personalizate.

 


 

Biorezonanță

Principiul pe care se bazează investigațiile prin biorezonanță, constă în faptul că organismul uman este o structură energetică care emite și absoarbe în permanență unde electromagnetice. Aparatul de biorezonanță este construit în așa fel încât să capteze aceste unde electromagnetice pe care le traduce în semnale de sănătate sau boală, conform stării prezente a persoanei investigate.Prin biorezonanță se detectează boli actuale dar și predispoziții către diferite afecțiuni. Sunt investigate multe organe și structuri ale corpului. Dintre ele amintim: esofag, stomac, intestin subțire și intestin gros, pancreas, ficat, vezică biliară, nazo-faringe, laringe, arbore bronșic, plămâni, inimă, vasele mari de sânge, circulația coronariană, circulația cerebrală, rinichi, vezica urinară, prostată, uter, ovare, sistem osos, articulatii, ochi, urechi, glande enocrine: epifiză, hipofiză, tiroidă, paratiroidă, timus, suprarenale, ovare sau testicule, sistem nervos central: emisfere cerebrale, măduva spinării, nervii spinali etc.

 


 

Cromoterapie

Cromoterapia se bazează pe principiul că fiecare culoare are un efect specific asupra corpului si emoțiilor noastre. Iată câteva exemple de efecte ale culorilor asupra trupului: – Roșu – crește vitalitatea, tonusul, tensiunea arteriala și este indicat în anemie, hipotensiune arterială, melancolie etc. Nu se folosește în caz de hipertensiune arterială, febră, inflamații. – Portocaliu – crește optimismul, buna-dispoziție, vitalitatea și este indicat în bronșită, tuse, afecțiuni reumatismale, gută, disfuncții renale. – Verde – induce prospețime, exuberanță și se folosește în caz de hepatite, diskinezii biliare, afecțiuni ale inimii etc. – Violet – generează calm fizic și psiho-mental și este utilizat în surescitare nervoasă, anxietate, iritabilitate, insomnie, nevralgie etc.

 


 

Dietoterapie

Dietoterapia este o metodă terapeutică bazată pe folosirea alimentelor și a regimurilor alimentare ca adjuvante în tratarea problemelor de sănătate. In cadrul acestei forme de terapie, dietele pot fi selectate în funcție de natura bolilor, conținutul caloric și proprietățile fizice ale alimentelor (volum, temperatură, consistență), program si număr de mese pe zi, valoarea terapeutică a diferitelor alimente etc. 

Spre exemplu, în tulburările hormonale feminine, este indicat să se consume alimente bogate în hormonii deficitari. În centrul nostru naturist de sănătate, dietele personalizate reprezintă o caracteristică de bază a tuturor schemelor de tratament.

 


 

Fitoterapie

Fitoterapia este o ştiinţă milenară care foloseşte ca remedii vindecătoare plantele medicinale. Ele au rolul de a contracara efectele bolilor dar și de a stimula vigoarea corpului. În consultația de fitoterapie, ca și în toate celelalte consultații de medicină alternativă, fiecare pacient este privit ca un univers unic. Astfel se explică de ce diagnostice identice la persoane diferite, presupun tratamente cu plante medicinale diferite. Modul de administrare a plantelor medicinale este complex și presupune multiple metode : administrarea sublinguală de pulberi fine din plante medicinale, maceratele în apă, infuzia, decoctul, tincturile, maceratele glicerinate în alcool, capsule, unguente, uleiuri medicinale, ovule, supozitoare, siropuri. Trebuie să nu uităm că alături de efectele fizice ale plantelor, care se datorează compozitiei lor chimice, există si efectele lor subtile, conforme structurii lor energetice. Acestea din urmă sporesc foarte mult valoarea tratamentelor naturale. Plantele medicinale hormonale pe care le folosim în tratamentele de fitoterapie fie sunt surse directe de estrogen, progesteron, testosteron, fie ajută corpul să își sporească secreția lor.

 


 

Informare și consiliere

Orice femeie ințelege cu ușurință că este unică. Ințelege faptul că frumusețea fizică și sufletească, armonia, iubirea, bucuriile, sunt nestematele ei de preț. Și toate acestea izvorăsc dintr-o inimă fericită și dintr-o minte clară. Unitatea dintre trup minte si suflet iși spune cuvântul cu prisosință în cazul femeii. Pentru că femeia pur și simplu se ghidează mult după ce simte, se orientează după intuițiile pe care le are, gândurile poartă amprenta emoțiilor iar sănătatea ei este mult infleunțată de toate acestea la un loc. Te invităm să parcurgem împreună această călătorie magică a descoperirii propriei tale feminități!

 


 

Masaj

Masajul ne conferă relaxare, o mai bună circulație sangvină, eliminarea toxinelor, echilibrare si reîntinerire corporală. În anumite probleme de sănătate ale femeii, cum ar fi: dureri sau rigidități musculare, osoase, articulare, piele uscată, riduri, insomnii moderate, dureri de cap, oboseală, scădere în greutate, masajul are un efect foarte bun și sporește foarte mult eficiența celorlalte tratamente naturale prescrise de medic.

 


 

Medicina muncii

Centrul nostru naturist de sănătate, prin combinarea serviciilor de medicina muncii cu terapiile naturale, își asuma un specific de excelență, menit să furnizeze soluţiile cele mai eficiente pentru un randament cât mai ridicat la locul dvs de muncă. Conform H.G. nr.355/2007 completată cu HG nr. 1169/201, departamentul nostru de medicina muncii vă asigură serviciile de sănătate si securitate în muncă, cu: – eliberarea avizelor de aptitudine în muncă chiar in ziua consultației – costuri avantajoase, cu discounturi semnificative – bonusuri de consultații naturiste gratuite – posibilitatea efectuării consultațiilor medicale la sediul instituției dvs – analize medicale specifice activității desfășurate la locul de muncă – examene psihologice de calitate – colaborări de maximă calitate cu comitetul de securitate în muncă – asistență medicală 24/24 h