Nu mai am dureri de oase

Secretele feminităţii fără vârstă
October 1, 2016
Chestionar echilibru hormonal
October 14, 2016

Nu mai am dureri de oase

Pentru mine, intrarea la menopauză a constituit un adevarat șoc, nu eram pregatită, mai ales ca s-a produs brusc, fără semne evidente și modificări semnificative de la o lună la cealaltă. Am trecut de la un ciclu normal la o absență totală.

Având pregatire medicală, stiam ce neplăceri și disconfort aduce cu sine lipsa menstruației. Aveam bufeuri, transpirații nocturne, un apetit crescut pentru dulciuri, creșteam în greutate, dar cel mai tare mă supărau durerile de oase și o anumită rigiditate a mișcărilor în conditile în care eram la fel de activă și chiar practicam sport. Observam că tenul era lipsit de strălucire și obosit și cum dintr-o dată începusem să arăt imbătrânită. Deveneam depresivă și percepeam lipsa ciclului menstrual ca pe declinul vieții mele ca femeie.

Din fericire, o cunoșteam pe doamna doctor Ibram și la indicația dânsei, am început rapid tratamentul cu plante medicinale hormonale, în cazul meu progesteronice.

Sunt fericită că după o lună și jumătate de tratament am din nou menstruație. Endometrul, care echografic era foarte subtire inițial, aproape nemasurabil după exprimarea medicului echografist, a ajuns sa măsoare 8 mm. Nu mai am dureri de oase, bufeurile s-au rărit, mai am doar din când în când în funcție de emoții. Pot controla apetitul și pofta de dulce mult mai usor, am stopat creșterea în greutate și am revenit atât fizic cât și psihic, femeia care eram. Pentru mine este un adevarat miracol.

Daniela P. (48 ani)